Leva!

 

Jag har en tid funderat på vad jag vill göra med mitt liv. Jag tänker då inte på mina relationer, eller mitt yrkesval. Inte ens vart jag vill ta vägen med mitt lilla företag, VeRuLa. Utan jag tänker på vad jag vill göra med min fritid. Den tiden som bara är min egen!

Jag har även funderat på hur jag är som person. Det gör jag förvisso ganska ofta, inventerar mina egenskaper, behåller de jag tycker om, jobbar på att bli av med dem jag inte uppskattar fullt så mycket och försöker stärka de jag ser som lite svaga.

Dessa två saker har lett mig in på en ny bana i mitt liv, vilket jag känner som mycket spännande och intressant.

Jag har i otroligt många år velat lära mig måla! Nu tänker jag inte på att måla lister och väggar utan mer på papper eller duk, men liksom inte kommit till skott. Det är ju så mycket jag tror att jag måste kunna, innan jag lärt mig.. såsom färger (akryl och olja tex) Vad är vad och vad skiljer dessa åt? Kritor eller vattenfärg? Vad kan jag göra med vad? Olika underlag till olika färger eller kan man måla med krita på duk eller måste man ha specialpapper? Ja, frågorna blir så många att det blir ett hinder i sig. Så jag sitter liksom fast.

Till detta kan jag lägga till min olust att be om hjälp eller framstå som okunnig! Vilket i sig är urbota dumt, för hur ska jag kunna lära mig något nytt om jag inte vågar fråga? Men det är som om jag måste komma till en gräns då jag inte kan låta bli att fråga, att jag liksom måste fram till kanten för att våga hoppa.

Nu har jag kommit fram och vågat fråga! Det är så coolt! Jag fann nämligen en själ som jag tror mig ha känt i ett tidigare liv, som jag vågade ställa dessa frågor till, och i morgon ska jag hem till min nya vän och kladda med färger och släppa alla måste och alla hämningar och bara våga måla! Helt utan prestation! Det som är så coolt är att jag verkligen känner att jag kommer våga vara mig själv och få tillåtelse av mig själv att vara novis!

Jag längtar verkligen tills i morgon, när jag äntligen ska våga mig på att måla, måla fritt från hjärtat utan att koppla in tankarna. Detta tror jag att jag kommer uppleva som ren meditation! Vem vet, kanske vågar jag visa mitt alster.. eller så behåller jag det för mig själv. Hur som helst, så längtar jag tills i morgon, när jag ska lära mig något nytt och våga leva lite mer!

 

Kärlek!

V.

Kommentarer

comments