Det här med minnen är ju en konstig grej.. jag menar hur dom bara kan knacka på helt oväntat, utan minsta förvarning likom. Det kan vara ett speciellt ljussken en eftermiddag som kan få mig att minnas hur det var en dag när jag var cirka 10 år, hur jag en eftermiddag en vacker höstdag står på skolgården helt själv, det är troligen helg, och kastar boll mot den röda tegelväggen. Jag kastade ett ”spel” som kallades tian. Ett kast som skulle tas på lyra, 2an kunde vara två stycken kast med stuts på tillbakavägen osv. Jag var trygg, trivdes där jag stod i min ensamhet, för det var oftast de jag var som barn.. ensam.

Om jag inte var på landet förstås, för där hade jag massor av vänner. Minnen som ofta påminner mig om landet är doften av skog eller doften av bräckt vatten, vi var ofta i skogen och lekte, byggde kojor, lekte ficklampsleken som är en variant av kurra gömma, fast här är det tillåtet att ”fuska” för de hörde liksom till. Hur vi lekt burken eller satt på badberget och berättade spökhistorier för varandra sent in på natten.

Eller hur en sång kan dyka upp i huvudet och bara svepa iväg en på minnenas promenad. Idag fick jag låten ”Catch the moon” av Stefan Andersson i huvudet, och vips så var jag tillbaka på sommaren -92 och allt skoj som hände då. Han uppträdde på den lokala sommarfestivalen som min stad hade på den tiden. Ljuvliga minnen! http://www.youtube.com/watch?v=Am0Y9isbJPE

Eller ni vet när en doft sveper förbi och ni minns en speciell person och allt som hör den till.. 

Jag såg en Ford Tanus för någon vecka sedan, och mindes då min systers första bil.. blå var den och hon var stolt som en drottning, i alla fall är det så jag minns det!

Ja.. många minnen blir det, och glad är jag för dom, för de innebär att jag blir äldre. För håll med om att det är en god anledning till att bli äldre, för de goda minnenas skull! För utan minnena vore livet bra trist.

Så se nu till att fylla era liv med minnen av alla det slag så ni har något att tänka tillbaka på, att le åt, att ångra & att dela med er av! Mycket kan tas ifrån oss, men aldrig våra minnen! Dom består!

Från idag hoppas på att få minnas känslan jag hade när jag satt på golvet i mitt nyrenoverade badrum och njöt av att det snart är klart, ljuset och doften från de stearinljus som jag hade tänt.. de vill jag gärna minnas från idag!

Kärlek! V.

Kommentarer

comments