Första helgen i oktober, så åkte jag och min make till Hotell Södra Berget i Sundsvall. Vi hade bröllopsdag den helgen och vi brukar försöka att, varje år, ha lite tid för oss själv. Så i år så bokade jag in oss på en Spa-weekend på detta hotell.

Bild lånad från www.bengtsdotterinredningar.se och godkänt av Regina Bengtsdotter.

Bild lånad från www.bengtsdotterinredningar.se och godkänt av Regina Bengtsdotter.

Det första som slog mig när jag klev in i lobbyn, var deras underbara inredning! Den kännes så varm och gemytlig och gav verkligen känslan om att vara i norra Sverige och ute i naturen, i det fria!

 

 

 

 

 

 

Eget taget fotografi

Eget taget fotografi

Möblerna var otroligt bekväma att sitta i och alla färger var så harmoniska. Det var svårt att sluta titta på alla detaljer, och mitt huvud blev fullt av nya idéer som jag ville ta med mig hem!

Egen tagen bild.

Egen tagen bild.

 

Nu vill jag verkligen ha en egen tall i en kruka hemma i mitt vardagsrum, och varför inte mörkt plommonlila fotöljer? Ursnyggt!

 

 

 

 

 

 

Egen tagen bild!

Eget taget fotografi!

En lampa som ser ut som barken på en björk och en öppen spis i koppar!

Ni skulle vara där och uppleva detta själv, en inspiration för någon som gillar inredning, det kan jag lova!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog om denna lobby. Vi hade turen och fick checka in i vår svit direkt. En minisvit på 50 kvm och egen bastu! På vägen till sviten så plockade vi upp morgonrock, tofflor och handdukar på spaavdelningen!

2016-10-01-11-44-21

Eget taget fotografi

 

Sviten kändes hur stor som helst! Nu bor jag förvisso i ett litet hus vanligtvis, så det kan ju ha haft inverkan på min upplevelse. Badrummet var direkt till vänster och öppningen ni ser är in till sovalkoven!

2016-10-01-11-43-06

Eget taget fotografi.

Denna säng var helt enkelt underbar. När jag kom hem så bäddade jag om min egen för att försöka komma tillbaka till denna känsla!

 

 

 

 

2016-10-01-15-54-49

Eget taget fotografi

Soffan var så lång att både jag och maken kunde ligga skavfötters utan att nudda varandra! Vi skojade om att vi skulle skicka sms till varandra om vi ville säga något!

Eget taget fotografi

Eget taget fotografi

2016-10-01-11-45-16

Eget taget fotografi

När vi boat in oss i denna svit så bytte vi om och gick till Spa-avdelningen. Därifrån har jag inga bilder, för jag lämnade givetvis mobilen i kassaskåpet på rummet.

 

 

 

 

img_3980

På vägen mellan vår svit och spa-avdelningen. Bild lånad från www.bengtsdotterinredningar.se och godkänt av Regina Bengtsdotter.

Även spa-avdelningen imponerade på både mig och min make. Eftersom vi var där ganska tidigt, enligt dom, (vi kom dit vid 12 på dagen) så skulle vi ha spaavdelningen för oss själva i ett par timmar. För tydligen brukar det fyllas på under eftermiddagen.

Det första vi ser var en stor, med sittdjup, som var ute på en terrass under tak med panoramautsikt över Sundsvall. Poolen höll ca 38-39 grader och luften var frisk och uppiggande.

När vi gick ner en trappa så fann vi även där en lika uppvärmd pool som på terrassen, men även ett kallt jacuzzi och en uppvärmd. Jag provade inte den kalla, för jag var verkligen inte där för att frysa! Med det övriga kröp jag mer en gärna ned i. Och vi hade verkligen hela spa´t för oss själva.

Det fanns en ångbastu också, och där njöt jag en stund.

Sedan fanns det en avdelning för Japanskt spa. En för herrar och en för damer. Där fanns det tvål, schampoo och balsam och inredning för en japanskt spa ritual. Denna förklarade personalen för oss, så vi visste hur det gick till. En traditionell bastu fanns det också.

Sköna sittgrupper fanns det uppställda på lite olika ställen, så det fanns alltid någonstans att ta vägen. Det första som slog mig när jag klev in i lobbyn, var deras underbara inredning! Den kännes så varm och gemytlig och gav verkligen känslan om att vara i norra Sverige och ute i naturen, i det fria!

Vi unnade oss även några spabehandlingar och dom var mycket bra. En lunch åt vi också i den intilligande restaurangen.

Till kvällen hade vi bokat fönsterbord inne på restaurangen, även den med panoramautsikt över ett mörk men upplyst Sundsvall. Hotellet ligger ju 240 meter över havet, så utsikten var fantastisk både på dagen ut över Östersjön och på kvällen med alla lampor som lös upp staden!

Maten var fantastisk men jag ångrar lite att jag bokade fönsterbord, för det drog lite kallt. Men nu snackar vi smådetaljer och detta från en alltid frusen tjej.

Jag sov som en gudinna den natten, utvilad efter en hel dag på spa, mätt efter en fantastisk trerätters middag och att ha fått varit tillsammans i denna upplevelse med min man.

Jag vill verkligen åka tillbaka, för detta var helt magiskt härligt.

Hotellet är under viss renovering, men det var inget som störde min vistelse på något vis, utan gjorde mig bara nyfiken på min återkomst och få se hur resultatet blev.

Om ni är nyfikna på detta hotell så finner ni det här, http://sodraberget.se/

Inredningsfirman som har låtit  mig låna några av deras bilder finner ni här, http://www.bengtsdotterinredningar.se/ och här finner ni flera vackra bilder, både från Södra Berget, men även från andra objekt som har jobbat med.

 

2016-10-01-21-49-56

Vy över lobbyn 4 våningar upp.

 

Bild lånad från www.bengtsdotterinredningar.se och godkänt av Regina Bengtsdotter.

Lobbyn! Bild lånad från www.bengtsdotterinredningar.se och godkänt av Regina Bengtsdotter.

 

2016-10-01-19-04-36

Skymning över Sundsvall

 

 

 

Detta var en toppenhelg!

Kärlek!

V.

 

 

 

Kommentarer

comments