I dag var jag på andra kurstillfället i fördjupad meditation.

Jag gick dit lite tidigare för jag ville få hjälp att hitta en bra meditationsställning. Det var en hel vetenskap måste jag säga. Tack och lov så visste jag redan att jag trivs med att sitta med korslagda ben och dessutom har jag en meditationskudde jag gillar.

Jag har mediterat, eller snarare försökt meditera, till och från i säkert 20 år, men inte riktigt kommit in i det.

När jag började med yoga för kanske 3 år sedan så avslutas ju varje yogapass med meditation och jag gillar det. Men jag har känt att jag vill lära mig mer i ämnet. Därav att jag hoppade på denna kurs i fördjupad meditation.

Nåväl, Mattias, min yogalärare, visade in mig i min position, och ja, jag har suttit helt galet innan. Det gällde för mig att sitta mer framåtlutad. Att flytta fram tyngdpunkten från sittbenet, så jag satt mer framåtlutad. Då helt plötsligt kunde jag ha händerna på knäna. Det har jag inte kunnat innan, för jag har liksom inte nått fram. Jag har tidigare suttit och haft ena handens handrygg i den andra handens handflatan vilandes på hälarna. Nu kunde jag ha dom på knäna. Jag sätter ihop pekfingret mot tummen så dom bildar en ring, de andra fingrarna är avslappnade och utsträckta.

Jag lärde mig även att få in bröstkorgen lite, med fortsatt rak ryggrad hela vägen uppifrån nacken ner till svanskotan.

När jag kommit in i rätt position så kände jag att det var mycket lättare att andas. Magen fick fritt spelrum och efter ett tag så slappnade jag av. Det kändes som om jag hade kunnat suttit så där hur länge som helst.

Nu blir min träning det kommande meditationerna att hitta tillbaka i den positionen. Det kommer nog krävas en viss övning, men när den väl sitter där, då kan jag nog lägga mer krut på att hitta lugnet i meditationen.

Jag tycker detta med meditation är så intressant! Vid några tillfällen har jag kommit in i ett tillstånd där jag befinner mig i en komplett tomhet, eller stillhet i huvudet, och dit vill jag tillbaka!

Allas våra hjärnor går nog på högvarv hela tiden, och att få ”stänga av helt” om så bara för några minuter, ja, det tror jag gör mycket för mitt välmående!

Så jag ska öva på att sitta rätt, så kroppen är helt avslappnad, sen hoppas jag att resten kommer av sig själv!

 

Kärlek!

V.

 

Ps. Nu har jag försökt hur länge som helst att få till lite bra bilder på min meditationsställning, och dessutom få över dom från min Ipad till datorn, utan att lyckas så vidare bra. Så ni blir utan bild så jag kan behålla min sinnesro. Jag återkommer med bilder när jag kursat lite med min son så är mycket bättre på det tekniska än jag. Ds.

Kommentarer

comments