I dag går det som ett mantra från yogalektionerna i mitt huvud!

”tänk på vilka muskler du behöver använda för denna asanas, och slappna av i dem andra” (Asanas är de fysiska kroppsövningar vi gör på yogan.)

Orsaken till att detta poppade upp i mitt huvud i dag är nog för att jag känner mig så spänd i hela kroppen, särskiljt i axlarna, nacken och armarna. Jag skannade då av min kropp och inser att jag spänner både ryggen, axlarna och båda armarna när jag sitter med en penna i handen och skriver! Helt galet! De enda musklerna som behöver spännas när jag skriver är de i höger tumme och pekfinger! I resten av kroppen kan jag vara avslappnad!

Så idag tänker jag på vilka muskler jag behöver aktivera för att göra det jag ska, och försöker låta resten av kroppen slappna av. Inte konstigt att jag har lite ont i huvudet om jag sitter och spänner mig hela tiden, helt i onödan!

 

Kärlek!

V.

Kommentarer

comments