Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg, så har jag varit på en grundkurs i Vedic Art. Det var så himla kul! Jag har fått frågan vad jag lärde mig, och den är inte helt enkel att svara på faktiskt. Men när jag tänker lite på det så det viktigaste jag lärde mig var nog att jag inte kan måla fel, samt att jag törs sätta färg på duken utan att tveka så länge. Det blir som det blir liksom. Jag kan ju alltid måla över om jag inte blir nöjd.

Jag fick prova på lite olika tekniker, eller tekniker kanske inte är rätt ord.. utan jag experimenterade mer med olika material, såsom dukar, pannåer, olika papper, penslar och annat material som bygger upp en struktur.

2016-11-26-14-16-51

Jag lärde mig att hjärnan ”slappnar av” om jag försöker måla ett motiv upp och ner, och resultatet förvånade mig!
2016-11-26-10-31-162016-11-26-10-43-30

Sedan denna kurs så har jag mest suttit och klottrat med blyerts, då jag kom på under kursen att detta är något jag gjorde mycket som barn. Det svåra är att få till proportionerna och känna mig nöjd med det jag har klottrat ner. Men övning ger färdighet, och jag har ju faktiskt inte bråttom. Jag har även målat med lite akryl, men resultatet blev väl bara sådär om jag får säga det själv. Men jag har många idéer jag vill prova att måla.

2016-11-26-18-46-15

2016-11-29-19-06-27

2016-12-08-20-58-18-1

 

Till exempel så skissade jag ett ansikte på en flicka och jag fick sådan underbar feedback av min man. Han sa till exempel att munnen var för stor och att näsan och munnen var för nära ögonen. Ja, sa jag, så kan det nog vara.. men man kan se ut så också hävdade jag med ett leende. Till svar fick jag; – Ja, ser man ut så, då är det väldigt porträttlikt! Detta fann jag mycket roligt och skrattade högt. Med andra ord, så kan jag rita och måla precis hur jag vill!

2016-12-10-20-59-58

Jag försökte mig även på konsten att skissa ett lejon! Men enligt min man så fick mitt lejon apögon! Och det vet jag inte om det går att ha.. i den riktiga världen. Men i min teckning gick det i alla fall bra! Man får ju måla och rita hur man vill som jag förstår det!

 

En ny hobby har infunnit sig i mitt liv i alla fall, och jag tycker att det är superkul! Hur det sedan ser ut… det spelar inte så stor roll faktiskt. För vem kan bestämma vad som är rätt och fel när det kommer till en målning? Vem kan bestämma om det är bra eller inte? Det måste ju få ligga hos betraktaren anser jag. Jag själv gillar ju inte alla målningar som jag ser andra måla. Vissa faller mig i smaken, andra inte. Inget konstigt med det. Smaken är ju, som vi alla vet, olika.

Så jag fortsätter mitt ritande och målande, bara för att det är kul.

Svårare än så behöver det ju inte vara, eller hur!

Men, visst skulle jag vilja måla som denna konstnär! Han heter von Leonid Afremov. Googlade på lite bilder och fann denna och många fler, underbara om ni frågar mig!

image

Kärlek!

V.

Kommentarer

comments