I går anmälde jag mig till en kurs, en målarkurs!

Det ska bli så himla kul, men exakt vad jag kommer lära mig vet jag inte. Det är en grundkurs i Vedic Art, och när jag söker information på nätet så står det inte speciellt mycket om vad det innebär. Men det är något om många olika principer. Jag ställde en fråga i en sluten grupp på Facebook, och fick då veta att det inte skrivs så mycket om Vedic art då dom vill föra traditionen vidare muntligt. Men lätt beskrivet kunde man tydligen säga att det är som meditationsmålning eller konstens mindfulness!

Men låter inte det helt fantastiskt! Att mediterar och måla samtidigt! Konstens mindfulness, det låter så vackert tycker jag!

Men jag undrar, hur målar VeRuLa?

Är jag som Picasso eller som Monet? Bauer eller Carl Larsson? Ja, jag vet inte..

För snart ett år sedan så köpte jag faktiskt lite målargrejjer. Lite penslar och färg och lite duk på ram och satt och kladdade lite. Jag tyckte det var supermysigt, men kände att jag har stora brister i kunskaper samt att jag lägger för mycket prestationskrav på mig själv. Jag är ju lite jobbig så där, och tror att jag ska kunna saker innan jag ens har lärt mig. Ja, jag vet, det är mycket orättvist mot mig själv, men det är så jag har fungerat, alltid.

Men jag börjar med åren förstå, att även jag får vara novis och nybörjare, så denna kurs ska bli så kul!

Jag ska verkligen försöka gå dit som en tom duk, och låta mig fyllas med kunskap så jag kan åka hem och bara slappna av och måla, bara för att det är kul, inte för att jag måste prestera något vackert för andra att beskåda! Kanske blir det så också, men det kan inte vara det som är syftet!

Så sista helgen i november, det är då det händer, jag ska gå en målarkurs!

 

Kärlek!

V.

Kommentarer

comments