Humm.. jag var precis ut och tog en liten promenad och tänkte lite på min nya blogg och vad detta ska leda till.. jag funderade på vad jag ska skriva om och insåg att jag hade lite prestationsångest! Tänkte att ”tänk om ”dom” inte tycker om det jag skriver, tänk om ingen vill läsa!”

Men dessa tankar strider mot min livsfilosofi, som är att tänka positivt! Samt att jag har ju inte startat denna blogg enkom för er, utan mest för min egen skull så jag har ett forum att tanka ur alla mina tankar på! Sen om ni vill läsa och dessutom finner detta roande så är ju de en bonus kan jag känna.

Så jag bestämde mig på min promenad hem att inte bry mig att fundera så mycket på hur de jag skriver kommer tas emot utan bara låta fingrarna springa över tangenterna fritt som dom vill.

Nåväl, väl inne igen så tänkte jag att jag skulle spela ett parti Bejeweled Blitz som är ett spel på Facebook.. där kan man snurra på en ”enarmad bandit” och tjäna ihop lite ”pengar” och jag tänkte; ”Nu vill jag ha 3 vita bollar och tjäna 5000 pengar” sen klickade jag på knappen! Upp kommer 3 vita bollar och jag får mina 5000 pluringar att spela för! Ha, tänk va lätt det är, att styra sitt liv bara med tankens kraft!

Har ni provat? Ja, klart att de inte fungerar varje gång.. men i stort i livet, om man tänker på morgonen att ”Idag ska bli en bra dag!” så kommer troligen dagen också bli bra! Om jag står inför ett problem och väljer att se endast problemet och inte fokusera på den kommande lösningen så blir det jättesvårt. Om jag bestämmer mig för att jag kan och kommer lösa upp de hinder framför mig så blir livet lite lättare, att se livet från den ljusa sidan!

Ja, nu kan jag ju själv tycka att detta låter ju så himla pretentiöst och klatschigt men faktum är att livet blir lite roligare och lite lättare om man försöker vara positiv! Prova! Det värsta som kan hända är att du tänkte en positiv tanke i ”onödan” Alla tankar går att vända till något bra, svårt i början men efter ett tag går det av bara farten!

Kärlek!
//Verula

Kommentarer

comments